U benzínky v Litni bylo opět živo.

Na 2.ročník vyČerpací štvanice, 3.závod A&V Benzín cupu přijela bezmála stovka cyklistek a cyklistů, užít si nádherně slunečnou zářijovou neděli v sedlech bicyklů. Přesun z června závodu vyloženě prospěl a ti, co jim chutnají kopce si nemohli stěžovat téměř na nic- snad jen na ten protivný východní vítr v údolí.

A přijeli i licentovaní závodníci. V poslední době nejfrekventovanější heslo- cyklistika je jen jedna- zde sice platilo, leč málokomu bylo po chuti. Závodníci si lehce zajeli pro vítězství, špička amatérů z UACu jim nestačila a vyložení hobíci,u nás zvaní plašáci, ti na vše koukali hodně zpovzdálí. Doufejme, že to neodradilo další z pravidelných účastníků našich akcí, jako to bylo když jsme se otevřeli amatérům UAC...

Jak to vypadalo na trase - mladí závodníci byli brzy zpacifikováni, aby balík neroztrhali hned v 1.kole, ve druhém už jim v tom nezabránila ani silná a početná sestava týmu ZPM Sport. Koš má v Litni asi vyjetou vítěznou stopu, po Brdském Kondorovi zde vyhrál i štvanici, těsně následován Hasíkem. Po minutě a něco krásně vydřel bronz spurter Vitáček, týmovému kolegovi Zahrádkovi nechal jen bramborovou. Nejlepším amatérem pořádajícího CKKV Praha byl v této obrovské konkurenci osmý Petr Svoboda.

S druhou desítkou amatérů přivezl zlato pro CKKV nejlepší plašák- Vejvoda, další medailisté Vetešník a Šácha pak ztráceli podstatně více.

Deset minut za "mlaďochy" odstartovali veteráni, senioři a ženy. Z favorizovaných veteránů CKKV startoval pouze Fikáček, tudíž s jasným úkolem zvítězit, proti byli dva silní z CS Stodůlky. Žádné překvapení se nekonalo, Fikáček ke konci setřásl Rameše, Švec zaostal již dříve. Tedy druhé zlato pro CKKV!

Kolekci medailí měl v seniorech doplnit Vlk Konůpka. Eichler byl při neúčasti Hrachoviny jasný a zvítězil. Nováček v našich závodech a velká neznámá- Černohub se ukázal jako tvrdý soupeř a Konůpka jej setřásl až v nástupu půl km před cílem.

Ženám od začátku kralovala Šindelová, ani jedna z cyklistek Rudy Projectu - Sinecká, Suchá na ni tentokrát nestačila. Výborně zajela i nejstarší z celého pelotonu Daniela Kunzová (Bohouš Cirkovský zde byl, ale jako divák), jaksi jsme ji zapomněli ocenit...

Po silně prodělečném Brdském Kondorovi nebyly ceny tak hojné a hodnotné, jak tomu u nás bývalo v minulosti, převážná většina cyklistů však jezdí kvůli něčemu úplně jinému, takže nespokojených bylo málo. Velký dík sponzorům, kteří ceny věnovali, velký dík všem pomocníkům při pořádání, obzvlášť hasičům z Litně.

Na shledání při dalším pohárovém závodě - 26.září v Satalicích se těší

VLK Konůpka

Kdo závod "udělal": Olda Kovařík - ředitel závodu, autor trasy, Z.Kornhäuserová, J.Zárybnická, D.Vitáčková, pí Kovaříková, M.Benešová - rozh.,časomíra, Tomáš, V.Roule - vodiči, P.Thér, P.Chrpa, J.Nebeský, hasiči Liteň a mnoho dalších...