Devět spurtů v Satalicích

musel absolvovat každý účastník časovky jednotlivců na 8,5km - Satalický trojtrojúhelník, v neděli 26.září 1999. Sešlo se nás 65, z toho 3 žáci, po loňském vzduchoprázdnu 3 junioři a také jeden Australan. A to pár hodin před startem vytrvale pršelo, hospoda v místě presentace zavřená, opravdu krásná vyhlídka.

Pak pršet přestalo, jen vítr zůstal a na nejtěžší straně trojúhelníku byl přímo proti a protivný. To způsobilo, že naprostá většina závodníků měla 2.trojúhelník nejpomalejší- zdeptáni po 1.trojúhelníku, ve 3. opět nadoraz, že nějaké síly zbyly a bylo to naposled. Až těm posledním borcům, co se takticky zapsali nakonec, začalo zase pršet.

Úvod obstarali žáčci. Každoročně triumfující M.Rameš zajel čas, který byl celkově 45.! S ním soupeřil syn našeho dlouholetého sponzora Petra Kuby a jedna dívenka, která to zajela jen o minutu hůře než poslední dospělá kolegyně.

Vítězný junior A.Tuček (naše závody už jezdil jako plašák) by celkově skončil 34.

Plašáky trochu překvapivě vyhrál modřanský Šácha, vynikajícím časem na úrovni amatérů z UACu. Stříbro pro CKKV vyjel Vejvoda, třetí byl Vetešník - tedy stejná sestava na bedně jako v Litni, jen jinak rozestavení. V této kategorii startovali též naši sponzoři, cyklopodnikatelé, už výše jmenovaný P.Kuba a sponzor 1.brdského cyklomaratonu Jan Balek.

Mezi amatéry přijel borec s čerstvou závodnickou minulostí a také to ukázal. Mayer byl jediný, kdo zajel všechny tři trojúhelníky naprosto stejně- za 4:06 a celkovým časem 12:18 se v těchto psích podmínkách těsně přiblížil k loňskému Jagošovu rekordu. Takže Kuchař s fantastickým posledním trojúhelníkem za 4:08 zůstal o krok zpět a náš fenomén Petr Svoboda (3. nejlepší mezičas - 4:13), bronzový, o dva kroky. Pravidelné tempo udržel i Tajč s rozdílem 1 vteřiny mezi nejlepším a nejhorším okruhem a Australan Lack s rozdílem 3 vtř.

To dokázal i vítěz veteránů, náš R.Chládek s rozdílem 1 vtř. Po zranění je tedy opět na scéně ve výtečné formě. Vloni "nulový" Rameš se ve druhém trojúhelníku fláknul, stálo ho to 4 vtř. a tedy i vítězství. Souboj CKKV - CS Stodůlky tedy opět vyzněl pro domácí.

Ctihodný Eichler porazil po zdravotních problémech vracejícího se Hrachovinu a tím si prakticky zajistil pohárové vítězství v této kategorii. Třetí vzadu se opět krčil Vlk Konůpka- tedy druhá bronzová pro CKKV.

Mezi šesti ženami vyhrála Eva Rezková, vítěz s největším rozdílem v tempu - 19 vtř, když 1.trojúhelník přímo napálila a další dva už jen udržovala. To pátá Z.Vrzalová zase dokázala, že i při časech přes 7 minut se dá jezdit strojově pravidelně, jela s rozdílem pouhé 1 vteřiny.

Před posledním pohárovým závodem má silnou pozici také Rameš ve veteránech, vedoucího 1.kategorie Vitáčka se pokusí sesadit Kuchař, či Svoboda, teoreticky je to možné...

Ředitel závodu Pavel Hřebík přece jen sehnal otevřenou hospodu pro občerstvení, vyhlášení nejlepších a tradiční posezení a popití. U kurtů v Radonicích to bylo pro tyto účely jako dělané. Netradičně byl vyhlášen i nejlepší pořadatel - Jan Bugno Nebeský, který svým autoritativním vystupováním a burácivým hlasem zvládnul i ty nejagresivnější řidiče a udržel tak bezpečnou nejsložitější křižovatku trojúhelníku. Možná i proto, že v rámci udržení kondice ho pan ředitel poslal od presentace na místo působení (necelé 2km) pěšky. Také netradiční, ale účelné... Jinak bylo všechno bezvadné, dík za všechny kolečkáře, Pavle.

Organizační team závodu:
Pavel Hřebík- ředitel, autor trasy, Vlastík a Jana Škarytkovi, Z.Kornhäuserová- rozhodčí, Karel Jílek, Pavel Thér, Jan Nebeský - zajištění trasy, V.Konůpka- zpracování výsledků.